10 kandaraan terlaris Kanada dina kuartal kahiji 2021

10 kandaraan terlaris Kanada dina kuartal kahiji 2021. Treuk piksi Ford mangrupikeun kandaraan anu paling dijual di 2021 Q1.
2021 Ram pickup, # 2 dina kendaraan anu paling dijual di Kanada 2021 Q1.

Naon 10 kendaraan anu paling laris di Kanada pikeun kuartal kahiji 2021?

2020's Spring ambruk kusabab pemesanan di-bumi sareng lockdowns anu disababkeun ku pandemi COVID-19, nyiptakeun paménta anu panceg, nyababkeun tabungan mésér poténsial janten akumulasi, sareng muka pengeluaran diskrit. Faktor-faktor éta datang ka tempat panginepan sapanjang satengah kadua taun 2020, tapi éta sadayana langkung jelas dina kuartal kahiji 2021.

Hasilna: ningkat angka penjualan mobil Q1 tina seueur kendaraan terlaris di Kanada. Ngasingkeun periode penjualan otomatis anu kuat di 2016 dugi ka 2019, kuartal kahiji 2021 langkung saé tibatan industri anu diraih dina 2015, anu dina waktos éta mangrupikeun taun rékor.

Penjualan treuk pickup? Tumuh! SUV kompak, bagéan pangbadagna sadayana? Ngabeledug. Méwah luhur? Skyrocketing!

advertisements

Tangtosna, perbandingan sataun-langkung-taun sareng kuartal kahiji 2020 - penjualan naék 16 per cent dugi ngan handapeun 385,000 unit - umumna henteu valid. Kuartal kahiji 2020 réngsé ku salah sahiji halangan ékonomi paling ngadadak dina sajarah. Kuartal kadua 2021 bakal ngungkabkeun pergeseran sataun-langkung-taun anu langkung hebat, sabab henteu dugi ka April yén ageung pisan leungitna paménta industri otomotif janten jelas (ngan ukur 47,000 kandaraan anu dijual April kamari, turun ampir 140,000 penjualan ti April 2019).

 

Nanging, aya, kendaraan terlaris anu leres-leres berhasil ngahasilkeun pangsaeutikna penjualan di pasar séhat awal 2021 tibatan di pasar bencana awal 2020. Éta leres, éta mobil. Paménta pikeun mobil panumpang bahkan langkung parah ayeuna tibatan nalika pandemi mimiti nyekel ékonomi Kanada.

Paduli kategori na, kumaha oge, paménta ngan ukur bagian tina persamaan. Di sakitar pasar Kanada, inventarisasi tetep bermasalah. Dina instansi anu tangtu, krisis inventarisasi beuki parah kusabab kakirangan microchip sareng anu dipercaya ku seueur jalma ogé karét anu bakal datang. Ampir cukup pikeun ngajantenkeun anjeun lilin nostalgia pikeun dinten-dinten jalan-jalan toko toko barang-barang milarian kertas tisu.

Konstrain inventaris atanapi henteu, 10 kandaraan pang populerna Kanada digabungkeun pikeun langkung ti 140,000 penjualan dina kuartal kahiji 2021. Éta langkung saé tibatan sapertilu pasar kendaraan anyar. Éta nyaéta sakumpulan opat pikap, opat kawin silang, sareng dua mobil. Tilu didamel di Kanada. Tujuh pabrik anu béda diwakilan. Sadayana tapi hiji anu aya dina daptar anu sami ieu sataun katukang; lima ngajaga jabatanana. Salaku Mazda CX-5, Hyundai Tucson, Hyundai Elantra, Jeep Grand Cherokee, sareng Jeep Wrangler nangtung di luar ningali, ieu mangrupikeun 10 kandaraan laris Kanada dina kuartal kahiji 2021.

Top 10 Jualan Kendaraan Pangsaéna Di Kanada 2021-Q1 Ringkesan Tabel

Kanggo hasil anu pangsaéna, gulung tabel kénca / katuhu dina alat sélulér anjeun, pikeun ningali sadaya kolom.

pangkat

 Ngadamel / Modél

Penjualan 2021 Q1

varian

#1 Ford F-Seri 30,238 unit dijual naek 6%
#2 Nyokot Ram 21,367 unit dijual naek 11%
#3 GMC Sierra 16,670 unit dijual naek 41%
#4 Toyota RAV4 15,665 unit dijual naek 45%
#5 Chevrolet Silverado 14,478 unit dijual naek 30%
#6 Honda CR-V 11,533 unit dijual naek 26%
#7 Nissan bajingan 9,218 unit dijual nepi 67%
#8 Honda Civic 7,158 unit dijual handap 21%
#9 Toyota Corolla 7,116 unit dijual turun 9%
#10 hyundai kona 6,860 unit dijual naek 55%

# 10 - Penjualan Hyundai Kona 2021-Q1: 6, 860 unit dijual, naék 55%

Hyundai Kona 2021 ngagaduhan 6,860 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 55 persén.

Nepi ti ka-13 dina waktos ayeuna taun ka tukang, Hyundai Kona mangrupikeun hiji-hijina anggota grup laris ieu anu sanés diantara 10 pamimpin dina kuartal kahiji 2020. salami tantangan COVID anu jero sareng poék taun 2020. Penjualan ngaluncat 56 persen usum panas kamari, contona. The Kona ayeuna solidly entrenched salaku Kanada No.1 subcompact kawin silang.

# 9 - Penjualan Toyota Corolla 2021-Q1: 7,116, turun 9%

Toyota Corolla 2021 ngagaduhan 7,116 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, jualan turun 9 persén.

Sanaos ampir mobil paling laris di Kanada dina kuartal kahiji 2021, Toyota Corolla tetep ngalaporkeun turunna penjualan anu tiasa diukur (Corolla saleresna langkung seueur penjualan Civic salami bulan Maret). Kasempetan Corolla pikeun ngabéréskeun 2021 payuneun Honda tetep rendah. Honda bakal ngompa kaluar sésana 10-gen Civics lajeng ngahasilkeun ample hype kalawan Civic 11-gen sadaya-anyar engké taun ieu. Tapi pikeun ayeuna, Corolla pasti muncul kalayan ngagorowok, ngiringan Civic ngan ukur 42 penjualan.

# 8 - Penjualan Honda Civic 2021-Q1: 7,158, turun 21%

Honda Civic 2021 ngagaduhan 7,158 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan turun 21 persen.

Samentawis kaancam ku kuartal kahiji anu pikasieuneun dimana penjualan Honda Civic turun ampir tilu kali langkung gancang tibatan pasar mobil panumpang sacara umum, 23-waktos anu paling laris Honda nuju kana fase insentif anu langkung beurat kalayan tujuan pikeun ngajaga mahkotana. Civic munggaran janten mobil pangjualan paling laris di Kanada di 1998 tapi terakhir janten kendaraan anu paling laris sadayana di 2008. Dina waktos ieu di 2020, Civic rengking katujuh sadayana.

# 7 - Penjualan Nissan Rogue 2021-Q1: 9,218, naék 67%

Nissan Rogue 2021 ngagaduhan 7,158 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan dugi 67 persen.

Maju maju tina posisi ka-10 sadayana dina kuartal kahiji 2020 dugi ka katujuh taun 2021, Nissan Rogue ngabuktikeun kumaha pentingna pergantian generasi. Tina puncak Nissan Rogue tina 43,418 penjualan di 2017, volume Kanada turun di handap 38,000 unit ngan dua taun saatosna. Ngan 25,998 Rogues dijual taun ka tukang. Rogue énggal anu parantos diantosan parantos dugi ka tungtung buntut taun 2020 sareng langkung kompetitif. Ieu mayar off.

# 6 - Penjualan Honda CR-V 2021-Q1: 11,533, naék 26%

Honda CR-V 2021 ngagaduhan 11,533 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 26%.

2020 mangrupikeun taun anu munggaran di Kanada dimana CR-V janten pangjualan pangsaéna Honda. Ayeuna, ngan ukur tilu bulan dugi ka 2021, CR-V langkung seueur penjualan Honda No.2 ku margin 1.6-to-1. Ieu jantung pasar mobil modern. CR-V ngadominasi ruang pamer Honda, tapi kalah ka SUV rengking luhur Kanada. Penjualan CR-V ngembang; penjualan Toyota RAV4 nuju booming. Duanana diwangun di Kanada.

# 5 - Penjualan Chevrolet Silverado 2021-Q1: 14,478, naék 30%

2021 Chevrolet Silverado ngagaduhan 14,478 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 30%.

Truk pikap mangrupikeun komponén utama dina pasar mobil Kanada anu direvitalisasi. Atanapi sahenteuna bakal upami para produsén mobil tiasa nyayogikeun cukup pickup pikeun nyumponan paménta. Dina kuartal kahiji 2021, éta henteu janten tangtangan pikeun General Motors sapertos Ford sareng Ram. Hasilna, penjualan Chevrolet Silverado naék 30 persén dina séktor treuk ukuran pinuh dimana kompetisi naék ngan 6 persén.

# 4 - Penjualan Toyota RAV4 2021-Q1: 15,665, naek 45%

Toyota RAV2021 4 ngagaduhan 15,665 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, jualan naék 45%.

Tina posisi kalima sataun katukang, Toyota RAV4 naék kana opat pangluhurna di 2021 berkat paningkatan penjualan 45-per-sen taun-ka-taun anu hargana ampir 5,000 penjualan tambahan. Rangkaian model RAV4 anu lega ngajantenkeun Toyota langkung ageung: hibrida sareng hibrid plug-in mangrupikeun hit anu ageung, ogé, khususna kumargi aya kakurangan persaingan anu anéh pikeun kendaraan héjo di bagéan Kanada anu pang populerna.

# 3 - GMC Sierra Sales 2021-Q1: 16,670, naek 41%

2021 GMC Sierra ngagaduhan 16,670 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, jualan naék 41%.

Digabungkeun, GMC Sierra sareng lanceukna Chevrolet Silverado na leres-leres ngahiji pikeun ngajual kendaraan anu paling luhur di nagara éta dina kuartal kahiji 2021. Ieu margin sempit; kurang ti 1,000 unit. Tapi éta parobahan utama. Éta nyarioskeun seueur ngeunaan pangsa pasar GM dina séktor treuk ukuran pinuh. Dina titik ieu taun ka tukang (2020), GM gaduh 31 persén pasar pickup ukuran pinuh Kanada. Angka éta ayeuna nangtung dina 37 persen.

# 2 - Pengambilan ram: 21,367, naek 11%

Penjemputan Ram 2021 ngagaduhan 21,367 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 11%.

Truk ukuran pinuh Stellantis, Ram 1500 sareng duduluran tugas beuratna, dikonci pageuh dina posisi No.2, kalayan sakedik bahaya turun tina podium sareng ampir teu aya kasempetan pikeun naék podium. Éta sanés tempat anu goréng, sanés dina jaman paménta treuk pikap anu booming. Truk ukuran pinuh ayeuna ngahasilkeun 22 persen tina sadaya penjualan mobil di Kanada. Pickup Ram ngahasilkeun saparapat tina 22 persen.

# 1 - Penjualan Ford F-Series 2021-Q1: 30,238, naék 6%

Penjemputan Ram 2021 ngagaduhan 30,238 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 6%.

Kasadiaan anu diwatesan nalika Ford transisi kana F-150 énggal henteu ngeureunkeun F-Series tina gampang ngamankeun tempat anu paling luhur dina réngking penjualan kendaraan Kanada (F-Series parantos janten No.1 ti 2009). Tapi éta geus ngawatesan pangsa pasar badag Ford di sektor treuk full-ukuran, nu turun tilu titik ti taun ka tukang ka 36 persen. Acan F-Series tetep indikator konci pasar mobil Kanada sakabéh: hiji tina unggal 13 kandaraan dijual di Kanada mangrupakeun ukuran pinuh Ford pickup.

Balik kana blog
1 of 3
.