10 kandaraan terlaris Kanada dina kuartal kahiji 2021


2021 Ram pickup, # 2 dina kendaraan anu paling dijual di Kanada 2021 Q1.

Naon 10 kendaraan anu paling laris di Kanada pikeun kuartal kahiji 2021?

2020's Spring ambruk kusabab pemesanan di-bumi sareng lockdowns anu disababkeun ku pandemi COVID-19, nyiptakeun paménta anu panceg, nyababkeun tabungan mésér poténsial janten akumulasi, sareng muka pengeluaran diskrit. Faktor-faktor éta datang ka tempat panginepan sapanjang satengah kadua taun 2020, tapi éta sadayana langkung jelas dina kuartal kahiji 2021.

Hasilna: ningkat angka penjualan mobil Q1 tina seueur kendaraan terlaris di Kanada. Ngasingkeun periode penjualan otomatis anu kuat di 2016 dugi ka 2019, kuartal kahiji 2021 langkung saé tibatan industri anu diraih dina 2015, anu dina waktos éta mangrupikeun taun rékor.

Penjualan treuk pickup? Tumuh! SUV kompak, bagéan pangbadagna sadayana? Ngabeledug. Méwah luhur? Skyrocketing!

Tangtosna, perbandingan sataun-langkung-taun sareng kuartal kahiji 2020 - penjualan naék 16 per cent dugi ngan handapeun 385,000 unit - umumna henteu valid. Kuartal kahiji 2020 réngsé ku salah sahiji halangan ékonomi paling ngadadak dina sajarah. Kuartal kadua 2021 bakal ngungkabkeun pergeseran sataun-langkung-taun anu langkung hebat, sabab henteu dugi ka April yén ageung pisan leungitna paménta industri otomotif janten jelas (ngan ukur 47,000 kandaraan anu dijual April kamari, turun ampir 140,000 penjualan ti April 2019).

 

Nanging, aya, kendaraan terlaris anu leres-leres berhasil ngahasilkeun pangsaeutikna penjualan di pasar séhat awal 2021 tibatan di pasar bencana awal 2020. Éta leres, éta mobil. Paménta pikeun mobil panumpang bahkan langkung parah ayeuna tibatan nalika pandemi mimiti nyekel ékonomi Kanada.

Paduli kategori na, kumaha oge, paménta ngan ukur bagian tina persamaan. Di sakitar pasar Kanada, inventarisasi tetep bermasalah. Dina instansi anu tangtu, krisis inventarisasi beuki parah kusabab kakirangan microchip sareng anu dipercaya ku seueur jalma ogé karét anu bakal datang. Ampir cukup pikeun ngajantenkeun anjeun lilin nostalgia pikeun dinten-dinten jalan-jalan toko toko barang-barang milarian kertas tisu.

Konstrain inventaris atanapi henteu, 10 kandaraan pang populerna Kanada digabungkeun pikeun langkung ti 140,000 penjualan dina kuartal kahiji 2021. Éta langkung saé tibatan sapertilu pasar kendaraan anyar. Éta nyaéta sakumpulan opat pikap, opat kawin silang, sareng dua mobil. Tilu didamel di Kanada. Tujuh pabrik anu béda diwakilan. Sadayana tapi hiji anu aya dina daptar anu sami ieu sataun katukang; lima ngajaga jabatanana. Salaku Mazda CX-5, Hyundai Tucson, Hyundai Elantra, Jeep Grand Cherokee, sareng Jeep Wrangler nangtung di luar ningali, ieu mangrupikeun 10 kandaraan laris Kanada dina kuartal kahiji 2021.

Top 10 Jualan Kendaraan Pangsaéna Di Kanada 2021-Q1 Ringkesan Tabel

Kanggo hasil anu pangsaéna, gulung tabel kénca / katuhu dina alat sélulér anjeun, pikeun ningali sadaya kolom.

pangkat

 Ngadamel / Modél

Penjualan 2021 Q1

varian

#1 Ford F-Series 30,238 unit dijual naek 6%
#2 Nyokot Ram 21,367 unit dijual naek 11%
#3 GMC Sierra 16,670 unit dijual naek 41%
#4 Toyota RAV4 15,665 unit dijual naek 45%
#5 Chevrolet Silverado 14,478 unit dijual naek 30%
#6 Honda CR-V 11,533 unit dijual naek 26%
#7 Nissan Rogue 9,218 unit dijual nepi 67%
#8 Honda Civic 7,158 unit dijual handap 21%
#9 Toyota Corolla 7,116 unit dijual turun 9%
#10 Hyundai Kona 6,860 unit dijual naek 55%

# 10 - Penjualan Hyundai Kona 2021-Q1: 6, 860 unit dijual, naék 55%

Hyundai Kona 2021 ngagaduhan 6,860 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 55 persén.

Naék ti tanggal 13 dina waktos ayeuna, Hyundai Kona mangrupikeun hiji-hiji anggota kelompok anu ngajual ieu anu sanés diantara 10 pamimpin dina kuartal kahiji taun 2020. Tapi penjualan Kona naék - kanyataanna, penjualan Kona ngabeledug bahkan nalika tantangan COVID anu poék dina 2020. Penjualan ucul. 56 per cent usum panas kamari, contona. Kona ayeuna kuat ngempelkeun salaku crossover subkompak No.1 Kanada.

# 9 - Penjualan Toyota Corolla 2021-Q1: 7,116, turun 9%

Toyota Corolla 2021 ngagaduhan 7,116 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, jualan turun 9 persén.

Sanaos ampir pisan mobil terlaris di Kanada dina kuartal kahiji 2021, éta Toyota Corolla Nanging ngalaporkeun turunna penjualan anu tiasa diitung (Corolla saleresna ngicalkeun Civic salami bulan Maret). Kasempetan Corolla bérés 2021 payuneun Honda tetep handap, nanging. Honda bakal ngompa Sésa Civics ka-10 sésana teras ngahasilkeun hype anu cukup ku Civic 11-gen sadayana-énggal akhir taun ieu. Acan kanggo ayeuna, Corolla tangtosna muncul sareng anu ngagorowok, labuh urang Civic ku ngan ukur 42 penjualan.

# 8 - Penjualan Honda Civic 2021-Q1: 7,158, turun 21%

Honda Civic 2021 ngagaduhan 7,158 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan turun 21 persen.

Samentawis kaancam ku kuartal kahiji anu pikasieuneun Honda Civic penjualan murag ampir tilu kali langkung gancang tibatan pasar mobil panumpang sacara ageung, 23-an best-jual Honda parantos lebet kana tahap insentif anu langkung beurat kalayan tujuan ngajaga makuta na. Civic mimiti janten mobil terlaris di Kanada dina taun 1998 tapi terakhir mangrupikeun kendaraan jual utami dina taun 2008. Dina titik ieu di taun 2020, Civic peringkat katujuh sacara umum.

# 7 - Penjualan Nissan Rogue 2021-Q1: 9,218, naék 67%

Nissan Rogue 2021 ngagaduhan 7,158 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan dugi 67 persen.

Laju maju ti posisi 10 ka-2020 dina kuartal kahiji 2021 ka katujuh di XNUMX, anu Nissan Rogue ngabuktikeun kumaha pentingna perobihan generasi. Tina puncak Nissan Rogue ngeunaan penjualan 43,418 di 2017, volume Kanada turun di handap 38,000 unit ngan dua taun saatosna. Ngan 25,998 Rogues anu dijual taun kamari. Rogue anyar anu ditunggu-tunggu pisan anu diperyogikeun sumping di tungtung buntut taun 2020 sareng sacara liar langkung kalapa. Éta hasilna.

# 6 - Penjualan Honda CR-V 2021-Q1: 11,533, naék 26%

Honda CR-V 2021 ngagaduhan 11,533 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 26%.

2020 mangrupikeun taun munggaran di Kanada dimana CR-V janten penjual top Honda. Ayeuna, ngan ukur tilu bulan ka taun 2021, CR-V ngaluarkeun nomer No.2 Honda ku margin 1.6-ka-1 hébat. Ieu jantung pasar mobil modéren. CR-V ngadominasi ruang paméran Honda, tapi éta bakal kaleungitan tempat pikeun SUV peringkat luhur Kanada. Penjualan tina CR-V naék; penjualan Toyota RAV4 ngagedéan. Duanana diwangun di Kanada.

# 5 - Penjualan Chevrolet Silverado 2021-Q1: 14,478, naék 30%

2021 Chevrolet Silverado ngagaduhan 14,478 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 30%.

Truk pangangkut mangrupikeun komponén utama dina pasar otomatis Kanada anu dihirupkeun deui. Atanapi sahenteuna aranjeunna bakal janten upami pembalap mobil tiasa nyéépkeun cekap cekap pikeun nyumponan paménta. Dina kuartal kahiji 2021, éta henteu acan seueur tangtangan pikeun General Motors sapertos Ford sareng Ram. Salaku hasilna, Chevrolet Silverado penjualan naék 30 persén dina séktor treuk ukuran pinuh dimana persainganna ngan ukur 6 persen.

# 4 - Penjualan Toyota RAV4 2021-Q1: 15,665, naek 45%

Toyota RAV2021 4 ngagaduhan 15,665 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, jualan naék 45%.

Ti posisi kalima sataun katukang, anu Toyota RAV4 bermotor kana opat luhur dina 2021 berkat paningkatan penjualan 45-per-taun sataun-langkung-harga dihasilkeun ampir 5,000 penjualan tambahan. Rentang modél lega RAV4 teu resep Toyota ageung: hibrida sareng hibrid plug-in mangrupikeun hit ageung, ogé kusabab kakirangan persaingan pikeun kendaraan héjo dina bagéan Kanada anu paling populér.

# 3 - GMC Sierra Sales 2021-Q1: 16,670, naek 41%

2021 GMC Sierra ngagaduhan 16,670 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, jualan naék 41%.

digabungkeun, GMC Sierra sareng duduluran Chevrolet Silverado na saéstuna digabungkeun pikeun ngical kendaraan luar negeri anu luhur dina nagara dina kuartal kahiji 2021. Éta margina sempit; kirang ti 1,000 unit. Tapi éta pergeseran utama. Éta nyarios seueur ngeunaan pangsa pasar GM di séktor treuk ukuran pinuh. Dina titik ieu taun ka tukang (2020), GM gaduh 31 persén pasar pikaping ukuran lengkep Kanada. Angka éta ayeuna aya 37 persen.

# 2 - Pengambilan ram: 21,367, naek 11%

Penjemputan Ram 2021 ngagaduhan 21,367 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 11%.

Treuk ukuran pinuh Stellantis, éta RAM 1500 sareng duduluran anu beurat tugasna, kakonci pageuh dina posisi No.2, kalayan sakedik bahaya murag tina podium sareng ampir teu aya kasempetan naék kana puncak podium. Éta sanés tempat anu goréng pikeun dijantenkeun, henteu dina jaman paménta treuk pickup anu booming. Treuk ukuran pinuh ayeuna ngahasilkeun 22 per cent tina sadaya penjualan otomatis di Kanada. Pengambilan Ram ngahasilkeun saparapat tina éta 22 per cent.

# 1 - Penjualan Ford F-Series 2021-Q1: 30,238, naék 6%

Penjemputan Ram 2021 ngagaduhan 30,238 unit dijual di Kanada dina kuartal kahiji 2021, penjualan naék 6%.

Dibatesan kasadiaan salaku Ford transisi kana F-150 anyar henteu ngeureunkeun F-Series tina gampang ngamankeun tempat luhur dina peringkat penjualan kendaraan Kanada sacara umum (F-Series parantos nomer No.1 ti saprak 2009). Tapi éta parantos ngabatesan pangsa pasar Ford ageung dina séktor treuk ukuran pinuh, anu turun tilu poin ti taun kamari janten 36 per cent. Nanging F-Series tetep janten indikator konci pasar mobil Kanada sacara umum: hiji tina unggal 13 kandaraan anu dijual di Kanada mangrupikeun ukuranana pikapésan Ford.